O Nama | desanio.rs
15284
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15284,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

O Nama

Firma Desanio doo posluje od 2011. godine. Osnovna delatnost firme u sferi upravljanja otpadom je sakupljanje otpadnog jestivog ulja i masti. Od dana osnivanja pa do danas uložili smo velike napore na rešavanju još uvek nevidljivog ekološkog problema otpadnih ulja i masti kao i njihovog sakupljanja iz restorana, hotela, industrija, pekara i pržionica. Danas iza sebe imamo armiju zadovoljnih korisnika naših usluga i osvojili smo njihove simpatije pre svega zbog pristupa ovoj delatnosti, ali i zbog posvećenosti sa kojom je obavljamo. Uspeli smo da podignemo svest o ovom problemu na jedan mali, ali značajan viši nivo. Kao i u svemu, Desanio radi u skladu sa propisanim Zakonom o upravljanju otpadom.

desanio.rs

Konstantni napori firme Desanio da unapredi svoju uslugu, stimuliše ljude da povećaju nivo svesti po pitanju očuvanja životne sredine i olakšaju posao ugostiteljima na taj način što će, pored poštovanja svoje zakonske obaveze imati i doprinos u smanjenju efekta staklene bašte. Zato se trudimo da inovativnim metodama odnosa prema delatnosti sakupljanja reciklažnog otpada, podstakne ljude da za nijansu više obrate pažnju na ono što mi radimo i čime se bavimo, a da na kraju rezultat bude situacija u kojoj smo svi dobitnici. Posao kojim se bavimo je posao koji će i u budućnosti biti budućnost i zato se jednim delom koncentrišemo i na napredne tehnologije koje sporo, ali ipak dolaze i do Srbije. Trudimo se da unapredimo životnu sredinu Srbije i možda doprinesemo pozitivnijem okruženju u ovim teškim vremenima.

DESANIO POSLOVNA JEDINICA HEMCO

Desanio skladište otpadnih jestivih ulja i masti – Hemco, Stara Pazova

U okviru kompanije Desanio, 2011. godine formirana je poslovna jedinica u Staroj Pazovi. Njen cilj od formiranja je prijem i skladištenje otpadnih jestivih ulja i masti, za šta postoji i dozvola izdata od strane lokalne samouprave. Preuzeto otpadno ulje sa cele teritorije Srbije se transportuje do postrojenja gde se vrši prijem i skladišti do transporta na tretman. Kapacitet postrojenja za skladištenje otpadnih jestivih ulja je 10 000t godišnje.

KOMPOSTIRANJE

DKS – DESANIO KOMPOST SISTEM ŠABAC
U saradnji sa austrijskim partnerom, firma Desanio doo je u procesu izgradnje prve prave kompostane u Srbiji. Ona će se prostirati na 2,4 ha i proizvodiće biokompost – tresit koji služi za rasadnike. Kao osnovna ulazna sirovina, koristi se otpadni mulj iz prečistača vode, a kao sekundarna sirovina koristiće se svi materijali pogodni za proizvodnju aktivnog biokomposta. Planirana godišnja proizvodnja je 10 000t.